Què és SeTDIBA?

El recurs SeTDIBA: serveis de suport per a la transformació digital és el conjunt de serveis d'administració digital que ofereix la Diputació de Barcelona als ajuntaments de menys de 20.000 habitants (incloent el seu sector públic) les entitats municipals descentralitzades i els consorcis i mancomunitats de menor dimensió de la demarcació de Barcelona.

A través de SeTDIBA es proveeix a aquests ens locals de serveis de suport per implantar mètodes de treball comuns, d'accés a eines tecnològiques, i de serveis de suport per a la seva utilització continuada.

Què implica SeTDIBA?

  • Posar en marxa un model de treball compartit: el model e-SET, definit inicialment pel Consorci AOC i adoptat i impulsat per la Diputació de Barcelona per al desenvolupament de SeTDIBA.

L’e-SET consisteix en un conjunt d’instruccions i mètodes per gestionar els documents, els expedients i les tasques que es deriven de la gestió diària d’un ajuntament de reduïda dimensió organitzativa. 

  • Implantar les eines tecnològiques que donen suport al model de treball: registre i gestor d'expedients electrònics.
  • Integrar, de manera progressiva, aquestes eines (registre i gestor d'expedients electrònics) amb la resta de serveis i sistemes telemàtics oferts per la Diputació de Barcelona i amb els del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) com ara els següents: e-NOTUM, e-TAULER, EACAT, E-TRAM, e-FACT, iARXIU, MUX, VIA OBERTA i altres que es puguin incorporar en el futur.

Quins són els serveis que s'ofereixen? 

Tot seguit us expliquem els serveis que s'estan posant en marxa vinculats a la implantació de SeTDIBA.

 

Dígue'm

Tots els ajuntaments i EMDs amb SeTDIBA implantat disposen d'un servei de suport telefònic i per correu electrònic on poden adreçar consultes, incidències, canvis de configuració i millores. 

El servei de suport està disponible: 

  • MATINS de dilluns a divendres de 8h a 15h 
  • TARDES: de dilluns a divendres de 16 a 19h 

Les dades de contacte d'aquest servei són: 

Quedem?

Des de desembre de 2019 s'activa el servei Quedem?. Aquest servei té per objectiu facilitar un espai de trobada on els treballadors públics puguin aprofundir en aspectes d'eina, de metodologia o qualsevol altre relacionat amb SeTDIBA, amb un tècnic del Gabinet d'Innovació Digital. 

A petició de l'ajuntament, es calendaritza una sessió de treball a través de videoconferència a la que s'hi poden connectar els ajuntaments interessats 

Per a la prestació d'aquest servei el personal del Gabinet d'Innovació Digital es reserva els dilluns en el torn de matí i els dimarts en el torn de tarda. Tot i així, podeu sol·licitar un altre horari que s'encaixi amb la vostra disponibilitat. 

Per sol·licitar aquest servei caldrà que demaneu cita a través del següent formulari. Des del Gabinet d'Innovació Digital, un tècnic es posarà en contacte amb vosaltres per provar l'ús de l'aplicació de videoconferència i les condicions de connexió. 

Venim?

La metodologia s'ha asilvestrat al teu ajuntament? El quadre de comandament mostra indicadors que vols millorar? O simplement trobes que no treus tot elsuc a les eines SeTDIBA?

El recurs de seguiment Venim? posa a l'abast dels ens locals la possibilitat de que un tècnic del Gabinet d'Innovació Digital faci una visita de seguiment presencial per tal de resoldre dubtes, reforçar aspectes relacionats amb la metodologia o les eines SeTDIBA. 

Si creieu que un acompanyament presencial per part d'un tècnic del Gabinet d'Innovació Digital per poder fer consultes i avançar en la transformació digital us pot ajudar, podeu fer-nos sol·licitud omplint aquest formulari.

Centre de recursos SeTDIBA

Tots els materials de la formació, els manuals i les preguntes més freqüents sobre la metodologia i les eines estan disponibles a la nostra comunitat. No necessitareu cap paraula de pas per entrar. Tots els materials es troben en obert i es poden reutilizar, doncs estàn publicats amb llicència Creative Commons. 

Si voleu rebre informació sobre notícies destacades que es publiquen a SeTDIBA us recomanem que us doneu d'alta a la llista de distribució de la comunitat

Formació


En el marc dels serveis SeTDIBA i dins de la programació de cursos coordinada per la Direcció de Serveis de Formació es programen formacions de suport a l'ús de les eines, de la metodologia, i del procediment administració aplicat.

A través de la comunitat virtual informem de la programació de cursos vinculats a aquests eixos. Podreu gestionar la inscripció a través del vostre referent de formació.

Si voleu rebre les notícies i novetats de la comunitat, no dubteu a subscriure-us a la nostra llista de distribució.

Si teniu necessitats concretes de formació vinculades a SeTDIBA no dubteu a fer-nos-ho arribar a setdiba@diba.cat.

Al dia: jornades d'actualització

El 2020 s'inicia aquest servei que té per objectiu crear un punt de trobada anual on presentar les novetats en el servei, les aplicacions i la metodologia, així com esdevenir un moment d'intercanvi de coneixements amb altres ajuntaments que comparteixen model de treball i aplicacions. 

A través de la comunitat virtual informem de la convocatòria d'aquestes jornades. 

Si voleu rebre les notícies i novetats de la comunitat, no dubteu a subscriure-us a la nostra llista de distribució

Grups de millora

Els serveis SeTDIBA es posen en marxa a finals de 2018. El servei s'està estenent als ajuntaments de la demarcació que ho han sol·licitat. 

Durant aquest any està previst crear grups de millora que ajudin a definir i configurar els serveis que la Diputació els presta per tal que aquests s'ajustin a les seves necessitats i prioritats. 

Esteu interessats a formar part d'un dels grups de millora? Envieu-nos un correu a setdiba@diba.cat