Com realitzar l'obertura i tancament de l'exercici de registre?

Amb el canvi d'any cal fer l'obertura i tancament de l'exercici de registre.

  • L'obertura es realitza automàticament amb l'entrada de la primera anotació de l'any
  • El tancament cal fer-ho manualment quan no calgui modificar cap anotació de l'exercici anterior

A continuació es detalla com fer les operacions d'obertura i tancament

1. Obertura nou exercici

Tal com tenim configurat el sistema, l’obertura d’exercici registral és automàtic. Quan es canviï d’any i es registri una nova anotació apareixerà un finestra d’avís amb el missatge:"Atenció, la data introduïda correspon a un exercici nou. Desitja obrir l'exercici?".

Al prémer el botó “Confirmar” es crearà el nou exercici registral i a l’anotació se li assignarà el número de registre 1. A partir de l'obertura accedireu directament al nou exercici.

Mentre no estigui tancat l’anterior, podreu introduir o modificar alguna anotació de l’exercici anterior. Per fer-ho haureu de canviar d’exercici des de la part superior esquerre, i escollir l’exercici.

2. Tancament exercici

El tancament d’un exercici es fa a una data concreta, no és automàtic

Des del menú Gestió Diària - Tancament a una Data cal especificar la data de tancament. No es podrà fer cap anotació ni modificació amb data anterior o igual a l’especificada

Per exemple, si el 15 de gener es fa un tancament a data 31/12/20xx no es podrà realitzar cap anotació nova o modificar una anotació ja realitzada amb data igual o anterior a 31/12/20xx.

Es recomana tancar l’exercici una mica més tard, quan estigueu segurs que no han d’haver-hi noves anotacions ni modificacions associades amb l’exercici de tancament.

3. Llibres oficials de registre

Per extreure els llibres oficials cal al menú Llibres Oficials - Registre General - Llibre General d’Entrades ( o l’opció de llibre que convingui).

Cal descarregar el document i carregar-ho a Firmadoc, associat a un tipus documental LLISTAT (TD99-203) i la sèrie documental 3125 Registre General de Documents. Aquest document ha de signar-se pel Secretari amb una observació on indiqui les dates a les que correspon el llibre.