Com fer els canvis del nou xip criptogràfic de les targetes T-CAT? Programari Bit4id

A partir del 13/abril/2023 l’AOC aplicarà el canvi del nou xip criptogràfic de les targetes T-CAT que es generin noves, bé perquè són de nova creació o bé perquè es renoven. A finals de setembre revocaran totes les targetes T-CAT generades amb data anterior a 13/abril/2023 que no han estat revocades anteriorment.

El Safesign d’AOC, deixa de funcionar i perquè els lectors interpretin el nou xip criptogràfic de les targetes T-CAT cal instal·lar als ordinadors el software Bit4id. Aquest nou programari serà necessari a partir del moment que disposeu de les noves targetes T-CAT que es començaran a distribuir el 13 d’abril d’aquest any.

Podeu descarregar l’aplicació aquí: https://epscd.aoc.cat/suport/descarregues/bit4id/ . O també el podeu descarregar directament de la web de Bit4Id: https://cdn.bit4id.com/es/middleware.htm

El manual el podeu trobar aquí: https://suport-tcat.aoc.cat/hc/ca/articles/9770027940765-Kit-Bit4id-Manual-d-usuari

La planificació que té l’AOC respecte el canvi de les targetes T-CAT pel nou xip criptogràfic és:

 • Abril:
  • Comencen a emetre T-CAT amb el nou xip criptogràfic a partir 13 d’abril, per tant, a partir d'aquesta data ja podeu demanar els nous certificats.
  • D’abril a setembre serà el període en el que es podran demanar els nous certificats per substituir els del xip criptogràfic antic.
  • Aixecament de la unicitat (es podrà tenir 2 certificats a l’hora sense restriccions durant aquest període)
 • Setembre
  • Tercera setmana de setembre revocació massiva de tots els certificats emesos amb nou xip
 • Setembre en endavant
  • Iniciar el retorn dels diners a tots els usuaris

Podeu trobar més informació relacionada amb la TCAT a: 
https://www.aoc.cat/blog/2023/canvis-programari-i-millores-tecniques-ens-subscriptors-i-er-t-cat/
https://suport-tcat.aoc.cat/hc/ca

Recordeu que qualsevol dubte o consulta la podeu dirigir a l’equip de suport SeTDIBA (suport.setdiba@diba.cat) o a l’equip de SeTDIBA (setdiba@diba.cat).